Rakennusten pohjatyöt

RAKENNUSTEN POHJATYÖT LAIDASTA LAITAAN

Rakennusten pohjatyöt ovat kenties se kaikkein tärkein vaihe rakentamisessa. Toteutamme suunnitellusti kaiken sen, mikä rakennuksen pohjarakentamiseen sisältyy. Meiltä luonnistuvat pohjatyöt aina varaston pohjista kerrostalon pohjiin asti. Yhteistyökumppaneidemme välityksellä hoidamme myös työn valvonta- ja suunnittelutyöt.

Rakennustyöt alkavat aina pohjatöiden teolla. Pohjatöiden laadukas toteuttaminen on tärkeää, sillä rakennus seisoo perustustensa varassa koko elinkaarensa ajan. Perustusvaiheen virheet ovat erittäin hankalia ja kalliita korjata, pahimmissa tapauksissa jopa mahdottomia.

Ennen pohjatöiden aloittamista rakennuspaikka on puhdistettava kaikista esteistä ja roskista. Tämä sisältää maan poistamisen ja tarvittaessa vanhojen rakennusten tai rakenteiden purkamisen.

On tärkeää tehdä maaperätutkimuksia määrittääkseen maaperän koostumus ja kantavuus. Näiden tietojen avulla voidaan suunnitella oikeanlainen perustusrakenne ja muut tarvittavat pohjatöiden vaiheet.

Maaperän valmistelun jälkeen seuraava vaihe on perustusten rakentaminen. Tämä voi sisältää esimerkiksi perustusmuottien asentamisen ja betonin kaatamisen.

Kun perustukset on asennettu, täyttömaa tiivistetään huolellisesti perustusten ympärille. Tämä auttaa estämään maan painumisen ja varmistaa rakennuksen vakauden. Kun pohjatyöt on suoritettu ja perustukset ovat valmiit, rakennus voidaan pystyttää ja rakentaminen voi alkaa.

Rakennusten pohjatyöt saattavat sisältää myös salaojitusjärjestelmien asennuksen. Salaojat auttavat pitämään rakennuksen perustukset kuivina estämällä sade- ja sulamisvesien kertymistä.

Joissakin tapauksissa maaperä ei ole tarpeeksi vahvaa kantamaan rakennusta. Tässä tilanteessa voidaan käyttää maanvahvistusmenetelmiä, kuten paalutusta tai maanvaihtoa, jotta maaperän kantavuutta voidaan parantaa.

Mikä Salaojaset?

Olemme rehti ja lupsakka savolainen maanrakennusyritys, jolla on vankka ja laaja kokemus maanrakennusalalta. Toimintamme pääpaino on salaojaremonteissa, mutta palveluihimme kuuluvat yhtä lailla myös sadevesijärjestelmät, rakennusten pohjatyöt, viherrakentaminen ja jätevesijärjestelmät.

Yrittäjänä toimii maanrakennusalan konkari Toni Hämäläinen, jolla on yli 15 vuoden kokemus alalta. Käytössämme on nykyaikainen kalusto ja ammattitaitoinen työvoima.

Pyydä tarjous

Onko sinulla joku maanrakentamiseen liittyvä ongelma?

Meitä on helppo lähestyä! Varaa maksuton salaojakartoitus!

7 + 15 =