SALAOJA- JA SADEVESIJÄRJESTELMÄT

TOTEUTAMME SALAOJAT JA SADEVESIJÄRJESTELMÄT LAADUKKAASTI VUOSIEN KOKEMUKSELLA.

 

On todella tärkeää suojata rakennuksen perustukset ja ympäristö veden aiheuttamalta rasitukselta. Salaoja- ja sadevesijärjestelmät antavat suojaa veden aiheuttamia haittoja vastaan.

Laadukas salaoja- ja sadevesijärjestelmä estää rakenteiden kosteus-, home- ja routavauriot. Lisäksi toimiva järjestelmä estää tulvat kellarissa, lammikot pihalla ja jäätiköt kulkuväylillä.

Me toteutamme salaojat ja sadevesijärjestelmät laadukkaasti vuosien kokemuksella. 

Sadeveden poisto on mukavuustekijä, sillä oikein toteutettuna se pitää tontin kuivana. Rakennuspohjan kuivanapitojärjestelmän osat koostuvat suodatinkerroksesta ja -kankaasta, salaojitussorasta ja salaojista.

Talon kuivatusputkisto sisältää salaojaputkiston salaojakaivoineen, sadevesiputkiston ja rännikaivot sekä perusvesikaivon, joka kokoaa kaikki vedet yhteen.

Salaojasilla on monipuolinen valikoima salaoja- ja sadevesiputkia, osia ja kaivoja monipuoliseen rakennuspohjan ja tonttialueen kuivatukseen. Korkealaatuiset salaoja- ja sadevesiputket ovat helppokäyttöisiä ja pitkäikäisiä, sillä niiden sileän sisäpinnan ansiosta niihin ei juurikaan kerry kiintoainetta. Yhteensopivat osat ja kaivot takaavat järjestelmän toimivuuden ja luotettavuuden.

Toimintamme keskittyy salaoja- ja sadevesijärjestelmien rakentamiseen ja korjauksiin pääsääntöisesti Pohjois-Savon alueella. Yhteistyöverkostomme avulla pystymme toteuttamaan haastavimmatkin kohteet sujuvasti.

Mitä ovat salaojat?

Salaojat ovat järjestelmiä, jotka on suunniteltu poistamaan ylimääräinen vesi maaperästä ja ympäröiviltä alueilta. Niiden tarkoitus on estää maaperän kyllästyminen ja veden kerääntyminen rakennusten tai maanpinnan lähelle.

 

Salaojat toimivat painovoiman avulla. Sadevesi ja maaperän kosteus valuvat putkiin ja johdetaan pois rakennuksesta tai muusta alueesta. Joissakin tapauksissa niitä voidaan myös liittää pumppuihin, jotka auttavat veden poistamisessa, jos maanpinta on liian tasainen tai syvällä.

Miksi salaojaremontti on tärkeä tehdä?

Kaikille meille on tärkeintä hyvinvointi, eikö? Kun talosi salaojat ovat kunnossa, voit olla turvallisin mielin. Silloin talon ulkopuolinen kosteus ei pääse rakenteisiin ja sitä kautta nousemaan ylös huoneilmaan aiheuttamaan sisäilma- ja homeongelmia.

Kosteus on myös talon perustuksen pahin haurastuttaja. Salaojaremontti pelastaa kiinteistösi ja nostaa samalla sen arvoa huomattavasti. Myyntitilanteessa ensimmäinen kysymys pihamaalle astuttaessa on tietenkin, että mitenkäs on salaojien laita? Tässä vaiheessa voit tyytyväisin mielin kertoa, että meillä on juuri uusittu salaojat ja esitellä uutta upeaa pihaasi.

Milloin salaojaremontti on ajankohtainen?

Yleisimmät näkyvät merkit, jotka kertovat että on salaojaremontin aika:

  • Pihalle ja seinänvarsille kertyvä vesi.
  • Sokkelin pinta hilseilee ja halkeilee.
  • Salaojan tarkistuskaivossa veden pinta on salaojaputken pohjaa korkeammalla.
  • Tunkkainen sisäilma.

On myös muistettava, ettei kaikki näy välttämättä päällepäin!

Mikä Salaojaset?

Olemme rehti ja lupsakka savolainen maanrakennusyritys, jolla on vankka ja laaja kokemus maanrakennusalalta. Toimintamme pääpaino on salaojaremonteissa, mutta palveluihimme kuuluvat yhtä lailla myös sadevesijärjestelmät, rakennusten pohjatyöt, viherrakentaminen ja jätevesijärjestelmät.

Yrittäjänä toimii maanrakennusalan konkari Toni Hämäläinen, jolla on yli 15 vuoden kokemus alalta. Käytössämme on nykyaikainen kalusto ja ammattitaitoinen työvoima. 

 

Pyydä tarjous

Onko sinulla joku maanrakentamiseen liittyvä ongelma?

Meitä on helppo lähestyä! Varaa maksuton salaojakartoitus!

2 + 13 =